Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2010 12:46 - Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи III
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1656 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.04.2010 16:49


Продължаваме с играта на въпроси-отговори, между АЕЦ и ДАНС. Казано иначе: “Ние няма да Ви питаме каквото трябва, ама и Вие гледайте да не оплескате отговорите”. Само дето не са си давали сметка, че отговорите на въпросите им ще бъдат писани от един полупроводник, който по естествената си същност не може да свърши нищо цялостно и смислено.

А ето го и поредният дълбокомислен, същностен, проницателен, многопластов и разгромителен въпрос от лабораторията на ДАНС: “В колко и кои горивни кампании е констатирано превишаване дълбочината на изгаряне на отделни касети, спрямо допустимите данни от завода производител. При колко горивни касети е констатирано това превишение и уведомен ли е бил националният регулатор. Какви анализи на събититето са били направени и какви обяснения са били дадени на тези случаи.”

И още докато преписвах въпроса, от оригиналният “документ”, който при желание можете да изтеглите от ТУК, “ми светна червената, предупредителна,  лампичка”. Спрях да пиша и го прочетох още няколко пъти. Ами да, почти няма съмнение, че авторът на въпроса (или по-точно на няколкото въпроса, събрани в един) е пак същият полупроводник – авторът на отговорите. (Вижте кой се е подписал, като автор, в края на оригинала.) Времето ще покаже дали това е вярно или не, но аз вече не се съмнявам. Само анализът на тези три изречения може да отнеме няколко страници, но сега не бих си го позволил. Ще Ви обърна само внимание на отсъствието на въпросителни знаци в края на изреченията. Предполага се, че в ДАНС работят малко по-грамотни люде, ама знае ли човек ...

А отговорите?! Ах, какви отговори само! Това не са отговори, а огледала, в които се отразява светлият, чист и неопетнен образ на един велик полупроводник. В тези огледала той се вижда като цял проводник, но това си е негов проблем.

Много, ама наистина много по-просто, по-лесно и в крайна сметка много по-разбираемо би било ако отговорът на тези въпроси се съдържаше в една таблица, с пунктове “блок”, “кампания”, “брой прегорели касети”, “абсолютно/относително превишение” и т.н. Но защо трябва да е просто и лесно, когато е по-добре да е сложно и объркващо. При полупроводника е винаги така. Така той демонстрира своите уникални по размер и съдържание знания, непостижими за никой друг човешеки ум.

Ето защо и е много трудно да се анализира и търси някаква логика в подобен род творения. Аз си признавам, че не ми е по силите да се меря с него и затова ще избегна следването на неговата “логика” и опитите да го опровергавам ред по ред, изречение по изречение и параграф по параграф. По-скоро ще се огранича да отбележа само най-големите противоречеия в този буламач.

  1. Автор на трите ограничения по дълбочина на изгаряне (за горивна касета, горивен елемент и в точка - таблетка) е заводът производител – “НЗХК”. Някъде в това “обяснение-отговор” да видяхте тази абревиатура? Само в последният абзац на “отговора” се споменава за някакви отчети на завода производите, но както и следва да се очаква от един полупроводник, няма референции към тях.
  2. РНЦ “КИ” не е нито автор на тези ограничения, нито пък в паспортите на произведеният от тях софтуер някъде се говори за допустими отклонения на параметърът “дълбочина на изгаряне”. Или казано накратко, параметърът е от такава важност, че не е предвидена възможност за флуктоиране (допустими отклонения) около него, а единствено и само следва да се спазва и изпълнява.
  3. Писмата за разрешаване работата на реакторите с прегорели касети вървят по оста АЕЦ – РНЦ “КИ”, а ТВЕЛ, като главен организатор и реализатор на цялата схема, логично посредничи, за да бъде услужливо сочен именно той (ТВЕЛ), а не “НЗХК”, като производител на горивото. Да, “НЗХК” формално е под шапката на ТВЕЛ, както до скоро и АЕЦ “Козлодуй” беше под тази на БЕХ (Български енергиен холдинг, създаден от Р. Овч и разпуснат преди броени дни), но това не прави нито ТВЕЛ, нито БЕХ производители на каквото и да било. Те са си едни обикновенни пиавици. Даже и в самият въпрос от ДАНС??? се говори за завода производител, а не за “КИ”, но такова противоречие е напълно в стила на автора. По-учудващо би било обратното.
  4. Всички, абсолютно всички т.н. “съгласователни” писма до и от ТВЕЛ и “КИ” са изпращани пост фактум, когато допустимите предели вече са нарушени. На АЯР нито този факт, нито факта, че РНЦ “КИ” няма основание да издава подобно “съгласуване” не и прави никакво впечатление. “Националният регулатор” регулира правилното и безпроблемно осъществяване на престъпната схема.
  5. Гениалният труд на полупроводника -  Отчет № 07.30.ОБ.YC.НФХ.18/0. За протокола – това е творението, което породи моите най-най-първи съмнения, че нещо с горивото не е на ред. Защото до този момент от живота и кариерата си не бях попадал на такова словоблудство. Потресаваща глупост, написана от полупроводника, по поръчка на ТВЕЛ и РНЦ “КИ”, наложена му по време на командировката му в Москва, два месеца по-рано, която пък той се опитва тук да скрие. Полупроводника се опита да скрие от мен и “Отчета”, но природата си знае своето и представя нещата такива каквито те трябва да бъдат. И нещо повече, това е първият материал, който изпратих на бившите ифицери от НСС, понастоящем агенти на ДАНС. Пълното съдържание на този “Отчет” може да се намери и прочете, заедно с моите коментари, в Доказателство №3, в “Архив на доказателствата”.
  6. Даже и да са верни твърденията на полупроводника, в края на пасквила му, че в годишни отчети на “НЗХК” има данни за прегорели касети, на други централи, то максималното превишение представлява 1,61%, докато алчната ЯМ най-нагло иска “съгласъване” за над 4%. А за тези читатели на блога, които се стряскат от размерноста на параметъра “дълбочина на изгаряне” на ядреното гориво (MWd/kgU) ще сложа тук един малкък откъс от култовата пресконференция на бившият изп. директор на АЕЦ-а Генов, с мълчаливото съучастие и на полупроводника, дадена на 17.07.2008 г., в София. Коментарите в скобите са мои.

 Александър Николов

Значи, по дълбочината на изгаряне темата действително е…

 Иван Генов

 … много сложна.

 Александър Николов

Само димесията (размерноста) Мегават-денонощия на килограм уран (МВд/кгU) нали …

 Иван Генов

И от тука трябва да рзберете, за какво говорим (Изключително груба лъжа и манипулация. Плашат хората. Размерноста МВд/кгU е същата както КВч/домакинство. Нали всяко домакинство в България всеки месец си плаща сметката за ток в КВч и много добре знае, че това е консумираната от тях енергия. А разликата между МВд и КВч е както км/ч и м/ч. Едната размерност е производна на другата, но по същноста си представляват едно и също нещо. Ако умножите дадена стойност представена ви в МВд на 1000, за да превърнете мегаватите в киловати и още веднъж на 24, за да превърнете денонощията в часове, ще получите абсолютно същото количество енергия, само че изразена с производната единица КВч и ще изглежда много по-голяма. В случая  кгU означава, че енергията е получена от единица маса гориво, а домакинството – нейната консумация. Това има значение за посоката на движението на енергията, но не и за нейният размер. Толкова ли е сложно? Друго си е да уплашиш хората. Може и да ти повярват.). 

  1. Няма да се заяждам за това коя от трите лимитиращи стойности на дълбочината на изгарянето с коя точно програма се смятат, но понеже полупроводника е “бръзал, та е сбръкал” (така говорят във врачанско).
  2. Както този, така и всички останали отговори на АЕЦ-а, на “въпросите” на ДАНС са датирани на 13.08.2008 г. На 20.08.2008 г. аз трябваше да се върна на работа, след отпуск. Полупроводника пуска лъжите си с една седмица аванс. Тълкуването на това обстоятелство може да бъде много дълго и сложно и за това ще го оставя за времето, когато ще започне истинско досъдебно и съдебно производство.
  3. Повечето от документите които се коментират в поредицата “ЯМ – дела и документи” са декорирани с печат “ФИРМЕНА ТАЙНА”. Аз до сега не попаднах на никаква фирмена тайна. А Вие? Какво крият? Какво? На Баба Яга - метлата и на бика – рогата. Даже и малките деца знаят, че Баба Яга си има метла, за да лети с нея, а бика – рогца. А иначе нямам нищо против Ангелов или ДАНС да ме съдят за публикуването на тези т.н. “документи”. Генов вече веднъж се опита, но много бързо размисли. ЯМ няма намерение да ме съди, иначе отдавна да го е сторила. Плановете им са по-прозаични.

 Г. К.
image



Тагове:   Ядрена мафия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836846
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031