Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 15:28 - Правителството бори ЯМ III
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3083 Коментари: 1 Гласове:
1



Не не не просто бори, ами направо ще и строши кокалите. Толкова е силно това правителство в борбата срещу корупцията и най-вече срещу "най-наглата" група - ЯМ. Ето поредният епизод от сериала "Народът кучетата го яли". В главната роля - новоизгряващата и мнoгoобещаваща филмова звезда Даниела Щрегарска. Неизчерпаем, уникален и неповторим талант. Във втора поредна серия тя се явява в ролята на "За ръководител инспекторат", каквото и да значи това, но поради самородният си талант се очаква в следващите епизоди да получи още по-важна роля. Но нека не и завиждаме, както е прието у нас, а най-чистосърдечно да и пожелаем успех и нови творчески завоевания. А ето го и самият епизод. (С кликане върху снимките те стават четими.) Епизодът се казва "Доклад на Даниела Щрегарска до Министър Трайчо Трайков".

image

image

Но за да не хваща паяжина този диамант сред артистите (г-жа Щрегарска) аз се потрудих да и подготвя идея за следващият епизод от сериала "Народът кучетата го яли".
Етоя и самата идея:

                                                       До Министът на икономиката енергетиката и туризма

                                                       Г-н Трайчо Трайков

                                                       Копие: До Комисията за превенция и противодействие на корупцията в Министерски съвет на Р България

                                                       От Георги Котев

             Относно: Доклад № Т-93-00-78/12.01.2010, от г-жа Даниела Щрегарска, до Министър Трайчо Трайков.

             Уважаеми г-н Министър!

             За последните шест месеца съм изпратил три идентични сигнала до КППК в МС по повод едно и също криминално престъпление, свързано с подмяната на вида ядрено гориво, за АЕЦ “Козлодуй” ЕАД, считано от 2004 година и до сега. (Същноста на подмяната се състои във факта, че започналото да се въвежда, през 2004-та г., в експлоатация нов вид ядрено гориво не е съпроводено от коректена техническа обосновка за неговата безопасна експлоатация, т.н. документ ТОБ, а в реално предоставената документация се говори за съвсем друг вид гориво от доставяното. Ето защо то е и непознато и реално на практика показа непредвидимо и непредсказуемо поведение.) И на трите мои сигнала до КППК всеки път получавах отговори от служители към Вашето министерство. Това са госпожите Марияна Велкова и Даниела Щрегарска. Настоящето писмо е резултат от последният отговор на г-жа Щрегарска, под форма на горе цитираният доклад до Вас. В същото време писмото служи и за четвърти пореден сигнал към КППК в МС, по повод криминалната подмяна на ядреното гориво в АЕЦ “Козлодуй” ЕАД.

            Г-н Министър Трайков, категорично и напълно основателно не съм съгласен със съдържанието и изводите в доклада на г-жа Щрегарска до Вас. Съдържанието му е непълно, невярно, подвеждащо, съпроводено с откровенни лъжи и като такова не може да се позовава на направените в края му изводи, че липсват основания за разследване на обявеното от мен престъпление. Защо това е така?

            А това е така защото към доклада не е приложен текста на съдържанието на сигнала/ите който съм подал до КППК, за да не може да се проследи дали “отговорите” на г-жа Щрегарска отговарят на няколкото конкретни поставени в него въпроси. Към доклада си до Вас тя не е приложила и изпратената от мен до КППК разпечатка на кореспонденцията ми с г-жа Велкова, от която много ясно личи, че още през месец юли 2008 г., най-добросъвестно и изчерпателно съм отговори на нейните искания за предоставяне на доказателства по случая. Независимо от това в годишният отчет на Инспектората към МИЕ, за постъпили сигнали за корупция през 2008 г. той отсъства. Ако моят трети сигнал до КППК Ви беше предоставен, като приложение към горецитираният доклад, Вие щяхте да видите, че в него съм посочил поне четири нововъзникнали събития, след юли 2008, които единствено и само подтвърждават истинноста на моите обвинения. Нещо повече, в последните си два сигнала до КППК аз постоянно подканвам уважаемата комисия да се обърне за множество други доказателства, в подкрепа на твърденията ми, на личният ми блог www.gikotev.blog.bg. (Настоящето писмо също ще бъде публикувано там.) Въпреки това, от доклада на Вашата служителка не личи да си е направила този труд и да преиеме или отхвърли, аргументирано и с факти и доказателства, събраните от мен материали. Вместо това тя най-нагло се позовава на публикация във в-к “24 часа”, от юли 2008, и непрестанно твърди, че нови факти по случая няма. Да във в-к “24 часа” няма, но на блога ми има. Журналистите от въпросният вестник не ги знаят, защото аз през живота си никога не съм разговарял с никого от тях, даже и по повод на цитираният от г-жа Щрегарска материал. Не само в този вестник, но и в нито една българска медия няма да намерите “допълнителни факти”, защото никой не иска да ги публикува. Само един кратък пример в тази посока.

            На 17 юли 2008 г., тогавашният изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД Иван Генов дава пресконференция пред десетки български медии, за да отхвърли моите обвинения. На въпросното мероприятие той заявява, че спешно се готви проверка на изотопният състав на новото гориво, от екип на МААЕ и, че когато организацията приключи той ще покани на проверката да присътват независими наблюдатели (конкретно посочва “зелената партия”, но на практика визира НД “Екогласност”) и даже ще им позволи да си носят собствена апаратура, с която да могат да направят паралелни, независими измервания на състава на горивото. Приблизително два месеца след това, 10-13 септември 2008 г., се провежда “проверка” на горивото, но абсолютно секретно, без никакви покани и паралелни измервания и даже не от екип на МААЕ. Защо се получава така и защо никой от десетките журналисти, присъствали на пресконференцията, не попита в последствие г-н Генов за наеизпълнените обещания? Защо? Нима ако горивото беше наистина това, за което го представят имаше смисъл да се прави тази “тайна завера” (т.н. проверка), протоколът от която е под всякаква критика. Аудио запис от въпросната пресконференция, нейният текстов вариант, протоколът от проверката и още маса други материали са лесно достъпни на интернет адреса www.gikotev.blog.bg, но г-жа Щрегарска “гордо” не му обръща внимание, като че е заразен. Пак там има още множество документално подкрепени факти и доказателства за безпрецедентното престъпление. Те продължават да се увеличават.

            Най-отговорно заявявам, че вашите служителки Велкова и Щрегарска на практика използват служебното си положение за прикриване на уникално, както по своят характер, така и по своят размер престъпление. Без да се опитвам да съм Ви съветник, смятам че действията им подлежът на търсене на незабавна административна и наказателна отговорност. Във всичките си отговори до мен, до сега те неизменно цитират някакъв “документ”, наречен “Доклад № 12-00-743/15.08.2008”, изготвен от дирекция в повереното Ви министерство, която към момента на изготвянето му е била ръководена от един от главните съучастници в престъпната група, г-н Васил Хаджиев. Разбира се, Вашите служителки подминават с гордо мълчание, неколкократните ми искания, въпросният “документ” да ми бъде предоставен, за запознаване и оценка. Ако той наистина съдържа опровержения на моите обвинения, защо се крие тогава? Ако там има стойностни опровержения аз ще разбера и ще престана да губя безценното Ви време и това на членовете на КППК. Но изглежда там няма нищо такова и за това и се крие.

            В такъв случай аз ще продължавам. Да пиша, да сигнализирам и да публикувам. Защото престъпление има, то е безпрецедентно, огромно по размер на откраднатите пари и опасно, във всяко едно отношение. Защото в блога ми има и информация за високата цена, която плащам за да бъде то разкрито, а организаторите му справедливо наказани и праите върнати на българският народ. (18 месеца живот по хотели и 13 месеца без заплата, на напълно собствена издръжка) Но предполагам, че тази информация само носи надежда на Вашите служителки, че краят на потулването е близо. Същото навярно се отнася и за членовете на КППК, защото до сега не съм забелязал тяхна реакция в правилна посока.

             За членовете на КППК: това писмо да се счита за четвърти поред сигнал, за престъплението, свързано с подмяната на ядреното гориво в атомната централа.

 С уважение: Георги Котев





Гласувай:
2



1. borsi - Бисерите на администрацията ни ...
03.02.2010 15:33
Бисерите на администрацията ни нямат край
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841306
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031